Украинският президент Володимир Зеленски  призова страните от Групата на седемте

...
Украинският президент Володимир Зеленски  призова страните от Групата на седемте
Коментари Харесай

Зеленски поиска от Г-7 далекобойни ракети и 2 млрд. куб. м газ

Украинският президент Володимир Зеленски  призова страните от Групата на седемте (Г-7) да оказват помощ на държавното управление му да се достави с спомагателни два милиарда кубически метра природен газ и да му доставят съвременни танкове, артилерийски установки и снаряди, както и оръжия с огромен обхват на деяние, предава Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Говорейки по видеовръзка на отдалечената конференция на Г-7, чийто хазаин е Германия, Зеленски също по този начин прикани Русия да направи " основна " стъпка към дипломатическо разрешаване на войната в Украйна и предложи Москва да изтегли войските си до Коледа.

" Ако Русия извърши евакуиране на своите сили от Украйна, тогава тя ще обезпечи и надеждно преустановяване на военните дейности ", сподели украинският президент.  " Не виждам причина, заради която Русия да не направи това в този момент - за Коледа. ", сподели още той.

Русия нахлу в Украйна през февруари и боевете бушуват в южните и източните региони на страната, а през последните седмици Москва стартира да прави талази от ракетни офанзиви по украинската енергийна инфраструктура, напомня Ройтерс.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР